Брандиране автомобили

Това е една от най-евтините форми на реклама, която дава много добри резултати.

Брандиране автомобилиТова не значи да се залепят няколко надписа на различни места по служебната кола с цел някой да ги забележи. Целта е да се изгради авторитет и доверие на клиентите – две неща които трябва да са в основата на вашата маркетингова стратегия. Разбира се ще бъдат ефективни ако са изпълнени правилно.
Някои от основните неща относно брандирането на автомобили и камиони са:

 1. Осведоменост за марката
  Клиентите са по-склонни да ви наемат, ако те са запознати или наясно с вашата марка. Хората обичат да ползват това, което знаят. Чрез просто шофиране наоколо, вие получавате стотици погледи на вашата марка всеки ден, ефективно изграждане популярността на марката. Ако някой стои зад вас на светофара и има нужда от вашия продукт е много вероятно да му направи впечатление вашата марка.
 2. Изграждане на доверие
  Основен фактор за всеки избор е доверието. Чрез просто показване на информация за фирмата на вашия автомобил помага да докаже, че сте сериозна и установена фирма. Вие показвате на вашите клиенти, че това което правите го вземате на сериозно. Добре обозначения транспорт на фирмата ще помогне на клиентите да ви се доверят, че ще свършите добра работа за тях.
 3. Авторитет
  Когато случаен непознат вижда вашата марка на работен автомобил, той почти винаги ще приеме че сте авторитетна фирма.
 4. Евтина реклама
  Това безспорно е един от най-евтините начини за реклама. В сравнение с изработката на светеща табела или неон цената е по-изгодна в пъти.

Проектиране на Графичния дизайн

 • Брандиране на автомобилиОпределете цел
  Какво се опитвате да постигнете? Опитвате ли се да се сдобиете с нови клиенти по време на шофиране по магистралата? Опитвате ли се да насочите трафик към вашия сайт? Или просто се опитвате да изглеждате по-професионално, когато спирате до дома на клиента?
 • Ако ви се иска да спечелите нови клиенти, наблегнете на посланието на фирмата, ако искате да спечелите доверие налагайте логото си.
 • Не прекалявайте, не бива служебната кола да изглежда като от цирка.

Изберете съдържанието

 1. Няма правилен отговор, когато става дума за пускането на информация за компанията на вашия камион. Виждал съм хора с просто име и уеб сайт и аз съм виждал други с тяхното име, лого, телефонен номер, уеб сайт, както и списък на услугите.
 2. Ако целта е да се генерират нови клиенти, най-важното нещо е ясно да кажете това, което правите и как да се свържем с вас.
 3. Това, което прави вашия бизнес уникален? Смятате ли, че сте специализирани в определена услуга, че сте най-добрите в дадена област? Това трябва да се подчертае и ще ви донесе правилните клиенти.
Типове според вида на графиката

Има два основни типа:

 • Частично брандиране – използват се само най-видимите части на автомобилите: преден капак, багажник, врати. Могат да бъдат в комбинация или само някой от тях.
 • Пълно брандиране – целият автомобил се брандира напълно. Препоръчва се само за нови автомобили, защото забележи по боята могат да създадат условия за разлепяне на фолиото.

Независимо от това как сте решили да маркирате вашия авто парк, ние ви препоръчваме да го направите. Това е едно чудесно допълнение към вашата маркетингова стратегия.

Share This