10 прости съвета за ефективна реклама

  1. Какво ви откроява
  2. Използвайте впечатляващо заглавие
  3. Да направим оферта
  4. Говорим за предимствата
  5. Кажете Вашите новини
  6. Да намалим страха
  7. Призив за действие
  8. Да изглежда спешно
  9. Използвайте препоръки
  10. Пълна информация за контакти

Важно е, собствениците на бизнес да разберат основите на създаването на добра реклама.

Всички обекти се нуждаят от популяризиране. Виждал съм хиляди левове пропилени за неефективни, бедни или направо лоши реклами и искам да ви спасиот таква загуба. Но най-важното е, че искам да разширите бизнеса си и ефективната реклама във всичките и форми е от съществено значение.

В края на краищата, вие се нуждаете от нови клиенти, защото без тях вашият бизнес ще се провали. Добрата новина е, че основните принципи на това как да се получат правилно нещата е да се прилага на практика всичко, което може да искате да използвате като промоционален инструмент.

Това включва, но не се ограничават до:

Това може да отнеме няколко опити и грешки (тестване) за изграждане на рекламна кампания, която наистина работи, но тези изпитани съвети могат да ви помогнат да получите резултатите, на които се надявате.

Какво ви кара да се открояват от конкуренцията си?

Ефективна реклама може да ви помогне да се откроявате

Хората са в контакт с реклами от всички видове бизнес през цялото време.

Така че, това, което ще накара вашите потенциални клиенти да купуват стока или услуга на компанията ви или на един от вашите конкуренти? Това е, което ви трябва, за да разбера и да се съсредоточите върху вашето послание. Покажете на вашите потенциални клиенти, защо вашият бизнес е номер едно избор за тях и защо те дори не трябва да разгледа вашите конкуренти.

Във всяка реклама трябва да се направи предложение за потребителя, а не само празни думи, трябва да се каже на всеки потребител: “Купете този продукт, за тази конкретна полза.”

Предложението трябва да бъде такова каквото другите не предлагат, трябва да е уникално. Предложението трябва да бъде достатъчно силно, за да се въздейства на хората, т.е. привличане на нови клиенти, както и потенциални клиенти.

Какво те кара да си по-различен? Единствен по рода си? Какво имаш, което никой друг няма? Това е едно от нещата, което търсите.

Използвайте впечатляващо заглавие

Внимание, това отнема умение и практика.

Хората сканират с поглед нещата бързо. Те влизат в контакт с толкова много предложения всеки ден, че те няма как да се чете всяко едно. Ето защо вие трябва да се уверите, че вашата реклама всъщност хваща и задържа вниманието им.

Можете да направите това с ефективно заглавие.

Въпросът, който трябва да си зададем е “Кои са клиентите, които се опитвате да привлечете? Какво щеше да им грабне вниманието?”

Големите заглавия идват в много форми.

Някои заглавия са новина, като в излизането на пазара на нова услуга или продукт. Други имат много силна полза за потребителите. Повечето от тях са специфични, за разлика от общото в своите факти. Някои използват отрицателен ъгъл (като “намаляване на разходите”, за разлика от “увеличаване на печалбата”).

Да направим оферта на която никои не може да откаже

Потребителите обичат добрата сделка. Така че да им предложим най-добрата, така че те ще се връщат към вас отново и отново.

Независимо дали предлагате ненадмината цена, безплатен пробен период, безплатна доставка или бонус пакет, да предоставите на клиентите си с най-добрата сделка ще ви помогне да се развивате успешно.

След като излезете със своята неустоима оферта, уверете се, че сте го рекламирали гордо.

Каква е ползата за клиентите?

Трябва да се фокусирате върху ползите

Разясняване на характеристиките на вашите продукти или услуги, е важно, но обяснението за ползите за клиента е наистина най-важно. В края на краищата, хората се интересуват повече от това, което получават от вашите услуги, отколкото това, което правите.

Това не е сложно. За да разбера това:

Списък на всички ваши услуги (или продукти).
За всеки един, изброите всичко, като услуга (функция) прави.
След това, следващия списък на това, което е в резултат на всяка функция – в полза на клиента.

Например, да кажем, че сте счетоводител. Една особеност на вашата услуга е, че имате уеб сайт, където вашите клиентите могат да влизат и достъп до данъчните си документи 24/7. Огромната полза е, защото тя спестява време и неудобство за клиента.

Кажете вашите новини – създаване на платена публикация

Хората със седем пъти по-голяма вероятност ще прочетат една статия за новини отколкото реклама.

Хората са в контакт с реклами през целия ден. Наистина няма стимул за тях да четат вашата, ако не им предложите повече от това, което всички останали предлагат.

Създаване на ефективна реклама, която грабва вниманието и предлага изобилие от информация не винаги е лесно. Но един титул може да се постигне това, тъй като е много по-вероятно да се кликне върху него и да се чете.

Да намлим страха колкото е възможно

Хората са нервни когато харчат парите си. Има твърде много измамници и нискокачествени продукти. Те се притесняват, че те ще изгубят трудно спечелените пари, когато става въпрос за продукти и услуги.

Ако клиентите се страхуват, че те ще загубят парите си и ще съжаляват за тяхното закупуване, е малко вероятно те да купуват вашия продукт. Но, ако се отстранят тези съмнения, това им дава огромен тласък да опитат.

Така че това е добра идея да се предложи гаранция. Знаейки, че не съществува риск и че няма нищо да загубят чрез закупуване на вашия продукт или услуга, е мощен стимул към покупка. Това “обръща” риска и го поставя в продавача. Това се нарича “риск обрат.”

Ако потенциалните клиенти знаят, че могат да получат парите си обратно, ако условията не са изпълнени, те ще бъдат по-малко загрижени за загуба на пари и ще бъдат по-склонни да го пробват.

Плюс това, много хора веднага се чувстват по-добре за даден продукт, ако компанията е готова да застане зад него. Тя показва, че вашият продукт е полезен.

Призив за действие

Не просто кажете на вашите потенциални клиенти за това, което вашата компания може да предложи. Насърчете ги да предприемат действия. Кажи им директно да поръча продукта, плащате за услуга, и т.н.

Например, вашият “призив за действие” може да насърчи хората да ви изпратим мейл за повече информация, да попълнят формуляр, да разберете повече за услугите ви, да се присъединят към вашия седмичен или месечен бюлетин или закупуване на вашия продукт или услуга.

Нужно е да се използват вълнуващи думи и убедителен език, за да се даде този допълнителен тласък.

Да изглежда спешно

Вие не искате просто да се засадят семената, а искате хората да се движат напред и да направим нещо за вашата оферта сега.

Когато хората виждат реклама и мислят дали да не пробвам по-късно, то всъщност може да означава да не го направят. Поради това трябва да насърчим хората да действат сега, а не по-късно.

Можете да създадете тази спешност в по много начини.

Например, можете да направите своя неустоима оферта ограничена във времето. Ако хората видят, че те имат само един определен период от време, като няколко часа или дни, за да се сключат една отлична сделка, те ще бъдат по-склонни да се направи ход сега, отколкото по-късно.

Независимо от това как може да изберете да го направите, това е важно, за да позволи на потенциалните ви клиенти да знаят, че сега е моментът да се направи ход.

Използвайте препоръки

Препоръки от доволни клиенти са доказателство, че предлагате добра сделка.

Един от най-важните части на създаването на ефективна реклама е изграждането на доверие и интерес към вашата компания.

Не забравяйте, че хората имат много притеснения тези дни, особено когато са онлайн. Важно е да се изгради доверие в бизнеса ви, неговите продукти и услуги, така че те да знаят, че вашата компания е правилният избор. Можете да направите това, като покажете, че други в миналото са били доволен от решението си да купуват от или работят с вас.

Чудесен начин да направите това е чрез добавяне на атестат от клиенти, които са доволни от вашата компания и нейните продукти.

Днес, безброй хора разчитат на онлайн прегледи при пазаруване от нови фирми, продукти и услуги.

Пълна информация за контакти

Няма да повярвате колко пъти съм виждал често скъпи реклами, списания, плакати, билбордове и т.н., без ясна информация за контакт.

Да не се прави тази грешка!

Вие им казахте какво продавате, сега им кажете къде да го купя. Всичко друго е загуба на пари.

Share This