Разликата между неон и LED

Най-очевидната разлика е, използването на стъклени тръби, така че винаги има потенциал за счупване. Стъклото по принцип е най-разпространено в битовото и бизнес осветление и то съществува и днес повече от всякога. Въпреки че носи някои потенциални опасности – високо напрежение и специализирана поддръжка, изваяните стъклени надписи са все още най-широко използваните форми на светещи реклами, но LED определено е страхотен съперник.

LED рекламите са със светлинни източници от поредица от светодиоди (LED), разположени на разстояние един от друг, така че източникът на светлина се припокрива помежду им за равномерно осветяване. Светодиодите обикновено са опаковани в специален полимер за защита, което е по-лек и по-гъвкав. Поради това, монтажа на светодиодни знаци са по-бързи от своя колега и светодиодите имат нулеви горещи точки.

Икономиите на енергия с LED е много по-голяма, може да ви спести до 70% или повече в разходите за енергия, докато традиционното стъкло с газ използва повече енергия. Да го кажем в цифри, за флуоресценция се използват до 15000 волта, докато диодите използват само 5 до 24 волта. При светодиодите няма риск от токов удар и отделят малко топлина, което ги прави абсолютно безопасни за употреба. Имайте в предвид, когато говорим за разликите между тях, ние говорим за големи открити повърхности. Рекламните табели, които предлагаме в нашия сайт, в сравнение със своя LED еквивалент е само в цената, така че ако имате проблем с избора между двата варианта за вашия бизнес те са равностойни. И двамата варианта са с фантастични възможности и висока дълготарйност.
В края на краищата, LED светлини са по-ярки, по-енергийно ефективни, лесни за инсталиране и със сигурност ще бъде източник на светлина на бъдещето с напредването на технологиите. Неонови надписи обаче са идеални за бизнес приложения, доказани през годините и продължава да бъде основната технология във външната реклама по целия свят.
На последно място – двете технологии са надежни, качествени и ефективни. По наше мнение, неона е по-жизнена, топла и атрактивна технология. При него визията е по-скоро изкуство, отколкото само един знак. LED знаците са склонни да бъдат по-промишлената и праволинейна технология. Това може да звучи банално, но неона изглежда да е повече „романтичен“ и „елегантен“, а LED са повече „технически“ и „студено“, ако това ви звучи разбираемо.

Който и продукт да изберете ще направите правилния избор, защото и двата избора имат много предимства.