Какво е външна реклама и защо е важна?

Рекламата на открито или извън дома включва всякакъв вид маркетинг, направен на открито, за да привлече вниманието на хората. Най-популярният формат е рекламата с билбордове. Но има и редица други опции, много от които сега могат да се похвалят с цифрови компоненти. Разбира се, нюансите на външната реклама разширяват дефиницията на този формат, за да включат цял ​​куп неща, които може би никога не сте обмисляли. Това са автомобили, маркирани с лога и изображения на рекламодатели. Рекламни пана които са поставени върху високи сгради. Списъкът продължава с безброй много дреги реклами. В наши дни можете да намерите изчерпателен брой примери за външни реклами, които ни отвеждат към втора част от нашия начален въпрос.

външана реклама

Защо е важна външната реклама?

Има толкова много отговори на този въпрос, всеки от които ще разгледаме задълбочено. Но ключовото извеждане е това. Прекарваме голяма част от живота си извън дома си. Рекламодателите все повече се борят да покажат на хората все повече нови неща. Рекламите на аналогови и цифрови устройства се нуждаят от по-малко претрупана среда, за да предадат своето съобщение. Изграждане на външна реклама. Изградете взаимоотношения с клиенти, използвайки външна реклама. Какво представлява външната реклама? Чадърът на външната реклама обхваща почти всичко, което намирате извън къщи. Някои хора може да спорят дали мобилната реклама също е външна – в края на краищата повечето хора използват телефоните си извън къщата си. Но приетата дефиниция за външна реклама поставя по-голям фокус върху носителя, отколкото устройството, използвано за доставянето му. Външните реклами често разчитат на заобикалящата ги среда, за да помогнат да се направи точка. Рекламите са съобразени с формата, за да окажат по-голямо въздействие. Например билборд с картина, който виждате отстрани на пътя, ще бъде по различен от реклама на същата картина, поставена отстрани на автобус.

Външната реклама е може би най-креативното платно за реклама, защото най-успешните реклами отразяват въображението. Външната реклама е свързана с това да видите нещата по нов начин и да помогнете на вашата аудитория да види това. Това означава, че портокалът вече не е просто плод, а идеалното средство за популяризиране на портокалови миньони от детска карикатура.

Най-добрите форми на външна реклама

Можете да прекарате един час в опити да изброите всички форми на външна реклама и все пак да оставите няколко, тъй като почти всичко може да се превърне в канал за външни реклами. Но според компаниите които се занимават с външната реклама в Република България, това са най-добрите категории:

Билбордове: Включително традиционни, билбордове за бюлетини, цифрови билбордове, мобилни билбордове и още.
Транспортни реклами: Автобус, влак, метро, ​​кабина и други форми на реклама, които са фокусирани върху моторни превозни средства.
Улични съоражения: Реклами в автобуси, павилиони, пейки, гаражи и други.
Кино реклама: Реклами преди започване на филмите и други реклами около киносалона
Други реклами: Всичко, което не се вписва в другите категории

Цифрова и външна реклама

Възходът на цифровите медии добави ново измерение към външната реклама. Включването на елементи от социалните медии в кампания му дава нов живот онлайн и разширява обхвата си далеч извън първоначалната аудитория. Хората в България прекарват много време извън дома. Те се занимават с дейности като работа, отдих и спорт средно по 9,32 часа на ден, според бюрото по трудова статистика. Това е една трета от деня, когато не сте в къщи. Това е важността на външната реклама. Тя позволява на рекламодателите да ви открият, когато сте извън дома. Външната реклама е важна, защото е достъпна, измеримо е, той е ефективен и е по-малко натрапчив от много други форми на реклама.

Искате ли доказателства, които да го подкрепят? Не можете да пренебрегнете разходите. Външните реклами често имат по-ниска цена от другите форми на медия. Вашата компания може да използва външни реклами за различни цели, вариращи от брандиране до популяризиране на определено събитие. Можете да насочите към този вид масова аудитория, до която не можете да достигнете с други форми на медия. Външната реклама също е забавна. Това ли е причина да инвестирате в нея? Рекламата трябва да бъде запомняща се, но също така и приятна. Рекламата е изкуство, а не наука, нейното изработване по интелигентен, продуктивен, но и забавен начин подобрява вероятността тя да успее. И в крайна сметка това е причината външната реклама да е от значение. Тя работи и ще продължи да работи, независимо какви други форми на нови медии се появяват.